Dans for 2
Orientalsk dans
Salsa - cubanske rytmer
Rituel dans
Tango
Dans så du sveder
Tango

LIVETS DANS - rituel dans giver kroppen sprog

8. - 14. juli 2017

Kursusbeskrivelse:

Skabelsen skete i tidernes morgen. Og den sker hver dag.

På kurset går vi på opdagelse. Vi bevæger os bogstavelig talt ind i myten. I de gamle kulturer var den enkelte underlagt ritualet, fællesskabet. I den moderne verden
bevæger vi os som små sole i vores eget univers. I den moderne rituelle dans forener vi de to verdener. Individ og fællesskab. Vi danser livets dans.

“Det handler om at forbinde sig med nydelsen i bevægelserne - om  hvordan det føles fremfor hvordan det ser ud. Det handler om at genfinde rester af barnet i sin krop, slippe selvbevidstheden og lade bevægelser genkalde følelser og stemninger gennem en legende og humoristisk tilgang. Det handler om at være utæmmet og tilgængelig”.  Citat Ohad Naharim

Om Rituel dans:
I rituel dans kan vi finde frihed gennem bevægelse og forløse vores indre danser. Gennem bevægelse genfinder vi det naturlige: cirklen, rytmen og det dansende udtryk og lærer at udtrykke det ikke-sproglige gennem kroppens sprog. I rituel dans kan vi opleve glæden ved at give og modtage ind i et trygt levende sanseligt fællesskab, hvor vores individuelle udtryk tilsammen kan transformere og skabe synergi.  I rituel dans kan vi genfinde den livfuldhed og urkraft, som får planeten til at bevæge sig, blomsten til at springe ud, mennesker til at skabe liv og elske.

Rituel dans er en subtil men kraftfuld praksis, som lader os træde ind i et rum af kropsligt nærvær og opmærksomhed mod sanser og bevægelser. I dette rum kan du finde din egen autenticitet, livlighed og vågenhed.
Den rituelle dans er helt enkelt en måde at forbinde sig til både de mørke og lyse sider i os selv. Forbinde det enkelte menneske med fællesskabet og forbinde fællesskabet med skabelsen.

DANSEN findes allerede i kroppen - ritualet viser dig vejen. Vi skal ikke finde på eller være dygtige - vores dans består i at give slip, modtage og dele. Det handler ikke om, hvordan vi bliver set på eller opfattet af andre. Dansen handler om at være i kontakt med dig selv og om hvordan du kan udtrykke dig frit gennem bevægelse.

I den rituelle dans giver vi dansen en form og et forløb - det er nøjagtig så meget som behøves. Formen er RITUALET, som giver kraft og intensitet, fordi det kræver nærvær og opmærksomhed.

Forestil dig en uge “hvor vejen er målet” og hvor du vil blive næret med bevægende inspiration, så du kan mærke dig frem og finde din egen dans - livets dans.

Inspirationen hentes fra dyrenes yndefulde utæmmethed, mytens arketyper, alverdens danserytmer, cirkel- og spiralbevægelser, elementerne, årets cyklus og menneskets overgange og naturlige bevægeudvikling.

Udgangspunktet er den nordiske skabelses-beretning. I leg, alvor og sanselighed og med inspiration fra mytens arketyper, dyrenes utæmmethed, cirkler og spiralbevægelser, sætter vi fortællingens dybere lag i spil - uden at miste dens umiddelbarhed. Ugen slutter med at danse myten som et fælles ritual: ordløst, fokuseret og kollektivt. Typisk tager det et par timer.

Myten, den urgamle historie giver hver enkelt – uanset danseforudsætninger - mulighed for at bringe sin egen historie, sine egne følelser og sine egne bevægelser ind i den fælles nyskabelse. En dans for livet. Vi vil bevæge os til forskellig musik, primært levende.

Du vil også få mulighed for selv at spille musik og bruge stemmen.

Vi skal danse i vores smukke runde hus i Forundringens Have. Fjorden og havet og fuglene bliver vores klangbund. Hver morgen begynder på højskolevis med morgensang og morgensamling, aftenerne deler vi med de øvrige kurser - det samme gælder måltiderne skabt af højskolens guldpræmierede økologiske køkken.

Vel mødt på Vestjyllands Højskole!
Maria Rose Dybvad, danser, afspændingspædagog, og yogalærer
Niels Ørts Ottosen, sanger og musiker
Jens Bredholt, maler og højskolelærer
Else Mathiassen, danser, fortæller og højskoleforstander

Livets dans er samtidig med Lys på Grundtvig, Levende fortællinger, Syng af hjertens lyst og Orientalsk dans & musik.

Download folder

Pris pr. person

Dobbeltværelse u. bad/toilet 4150,-
Dobbeltværelse m. bad/toilet 4650,-
Eneværelse u. bad/toilet 4650,-
Eneværelse m. bad/toilet 5150,-
Sovesal / Telt 3650,-
Hjemmeboende 3650,-
   
Tillæg ved allergimad - pr. allergi  100,-
Evt afbudsforsikring  250,-
  • Linned og 2 håndklæder er inklusiv.
  • 1. rate (1000 kr) + evt. afbudsforsikring skal betales 3 uger fra du har modtaget bekræftelsen. Restbeløbet (2. rate) skal betales 4 uger før kursusstart.
  • Læs mere om Afbudsforsikring

 

Gatronomisk "guld" oplevelse

Faglig forkælelse