LIVETS DANS - moderne rituel dans

4. - 10. august 2018

Kursusbeskrivelse:

Vi går på opdagelse. Vi bevæger os bogstavelig talt ind i myten.
I år danser vi fortællingen om ”Agnete og havmanden”.

I de gamle kulturer var den enkelte underlagt ritualet, fællesskabet. I den moderne verden bevæger vi os som små sole i vores eget univers. I den moderne rituelle dans forener vi de to verdener; individ og fællesskab.

Fortællingen ”Agnete og havmanden” er den arketypiske myte om Agnete, der forelsker sig i havmanden med de frydefulde øjne og hår som det pureste guld. Hun drager med ham under bølgen den blå og der får hun ni børn. Alligevel vælger hun at vende tilbage til landjorden Ved at gå på opdagelse i myten danser vi os ind i en tilværelsestolkning. Hvad er det der drager os mod havet, det kollektivt ubevidste, og hvad får os på land igen?

I leg, alvor og sanselighed og med dans inspireret fra dyrenes utæmmethed, i cirkler og spiralbevægelser sætter vi fortællingens dybere lag i spil - uden at miste dens umiddelbarhed.
Ugen slutter med at vi danser myten som et fælles ritual: ordløst, fokuseret og kollektivt.

Myten, den urgamle historie, giver hver enkelt – uanset danseforudsætninger - mulighed for at bringe sin egen historie, sine egne følelser og sine egne bevægelser ind i den fælles nyskabelse. - En dans for livet.

Vi danser i højskolens smukke runde hus i Forundringens Have. Fjorden, havet og fuglene bliver vores klangbund. Sammen med højskolens øvrige kursister har vi morgensang- og samling og aftenarrangementer. Her beskæftiger vi os med den kraft, vi henter fra folkekulturen, uanset om det er fra det hede Andalusien, Afrika eller det kolde Nord!

Vel mødt på Vestjyllands Højskole!
Maria Rose Dybvad, danser, afspændingspædagog, og yogalærer
Morten Musicus, sanger og musiker
Else Mathiassen,
danser, fortæller og højskoleforstander

“Livets dans” er samtidig med “Flamenco”, “Foto” og “Pileflet”

Download folder

Pris pr. person

Dobbeltværelse u. bad/toilet 4300,-
Dobbeltværelse m. bad/toilet 4800,-
Eneværelse u. bad/toilet 4800,-
Eneværelse m. bad/toilet 5300,-
Sovesal / Telt 3800,-
Hjemmeboende 3800,-
   
Tillæg ved allergimad - pr. allergi  100,-
Evt afbudsforsikring  250,-
  • Linned og 2 håndklæder er inklusiv.
  • 1. rate (1000 kr) + evt. afbudsforsikring skal betales 3 uger fra du har modtaget bekræftelsen. Restbeløbet (2. rate) skal betales 4 uger før kursusstart.
  • Læs mere om Afbudsforsikring

 

Gatronomisk "guld" oplevelse

Faglig forkælelse