HERREGÅRDE I VESTJYLLAND:

1. - 7. september 2018

Kursusbeskrivelse:

FRA LIMFJORD TIL KONGEÅ

Velkommen til en højskoleuge med fokus på herregårdene i Vestjylland!

De vestjyske herregårde rummer en lang og broget historie, der spænder fra middelalderen til i dag, og gennem århundrederne har ejerne ikke alene sat deres stærke præg på herregårdsanlæggene, men også på det omgivende samfund.
På de daglige ture rundt i Vestjyllands afvekslende landskaber besøger vi i ugens løb 11 herregårde, tre kirker og en aflæggergård. Vi bliver introduceret til herregårdenes historie og præsenteret for de magtfulde adelsfolk, rige studehandlere, skruppelløse ejendomsspekulanter og driftige foregangsmænd, der gennem tiden har ejet dem. Vi møder også nogle af de nuværende ejere og brugere af herregårdene og hører om moderne herregårdsliv i de gamle huse.

Gennem foredrag på højskolen og oplæg på turene gør fagfolk os klogere på herregården som begreb og på de vestjyske herregårde og deres ejeres egenart.

Ugens program omfatter tre heldagsture og to eftermiddagsture. Nogle dage har vi madpakker og eftermiddagskaffe med, andre dage får vi frokost og eftermiddagskaffe på herregårdene.

Dagene indrammes af fællesarrangementer med højskolens øvrige kursister. Vi begynder med morgenmad kl. 8.00 og fælles morgensamling kl. 9.00, hvorefter vi er klar til foredrag eller til at tage på dagens tur. Hjemkomst sidst på eftermiddagen inden højskolens økologiske og guld-præmierede køkken forkæler os med lækker aftensmad kl. 18.00. Hver aften er der inspirerende fællesarrangementer.

Vel mødt på Vestjyllands Højskole!
Helle Henningsen, middelalderarkæolog og museumsinspektør
Michael Kirkegaard, højskolelærer og kursusleder

“Herregårde i Vestjylland” er samtidig med “Tegning & Maleri” og “Jazz”

 

Download folder

Pris pr. person

Dobbeltværelse u. bad/toilet 5000,-
Dobbeltværelse m. bad/toilet 5500,-
Eneværelse u. bad/toilet 5500,-
Eneværelse m. bad/toilet 6000,-
Sovesal / Telt 4500,-
Hjemmeboende 4500,-
   
Tillæg ved allergimad - pr. allergi  100,-
Evt afbudsforsikring  250,-
  • Linned og 2 håndklæder er inklusiv.
  • 1. rate (1000 kr) + evt. afbudsforsikring skal betales 3 uger fra du har modtaget bekræftelsen. Restbeløbet (2. rate) skal betales 4 uger før kursusstart.
  • Læs mere om Afbudsforsikring

 

Gatronomisk "guld" oplevelse

Faglig forkælelse