GRUNDTVIG & KVINDERNE

21. - 25. november 2018

Kursusbeskrivelse:

VISDOM, ÆGTESKAB OG EROTIK

Grundtvig elskede kvinder. Kvinder i almindelighed og stærke hjertelige og intelligente kvinder i særdeleshed. Det er ikke uden grund, at han er blevet kaldt for Danmarks første mandlige feminist.

Glæden ved det kvindelige er tæt forbundet med hans kærlighed til visdommen. Det er denne kærlighed som er kilden til vores åndelige modtagelighed, musikalitet og kreativitet. Menneskekroppen bliver gennemtonet og dermed gennemlyst, når man synger, spiller og danser. For det er netop, når man glemmer sig selv et øjeblik, at man bliver modtagelig for de himmelske indskydelser og tilskyndelser. På den måde bringes hele verden tilbage til livet.

Medvirkende:
Forfatter og musiker Lars Muhl har workshop og foredrag om Jesus & Maria Magdalene,  Kærlighedens Arketype.
Forfatter og sognepræst Marianne Aagaard Skovmand fortæller Maria Evangeliet, en ledende og nært betroet discipel , men også en stor udfordring for sine mandlige meddisciple.
Teolog og fortæller Brita Haugen beretter om ”Bryllupet” som åndeligt symbol, og virker som danseleder over emnet.
Kunstmaler Jens Bredholt har workshop i billedkunst og spiller musik.
Kursusleder, forfatter og sanger Uffe Jonas bidrager med foredrag, workshops og samtaler om “Det levende Ord & den lysende Røst”. Moder - Søster – Elskte. Jord og Himmel at forbinde. Samt Kvindeevangeliet. Jonas laver også koncert med nye Grundtvig-sange.
Kursusleder, forstander, fortæller og danser Else Mathiassen har to forestillinger: Den musikalske foredrags performance: ”Grundtvig & kvinderne” med musikerne Karen Søren og Torben Lassen og danseforestillingen “Højsangen” med Klezmerduo. Derudover har hun workshop i dans.

Kom og vær med til dage hvor vi udforsker det maskuline og det feminine igennem fortælling, foredrag, fællessang, forestillinger og workshops - på scenen og inde i hovedet.

Vel mødt på Vestjyllands Højskole!
Uffe Jonas, Jens Bredholt og Else Mathiassen

Grundtvig & Kvinderne foregår samtidig med højskolens lange kurser.

Download folder

Pris pr. person

Dobbeltværelse u. bad/toilet 4500,-
Dobbeltværelse m. bad/toilet 5000
Eneværelse u. bad/toilet 5000,-
Eneværelse m. bad/toilet 5500,-
Sovesal / Telt 4000,-
Hjemmeboende 4000,-
   
Tillæg ved allergimad - pr. allergi  100,-
Evt afbudsforsikring  250,-
  • Linned og 2 håndklæder er inklusiv.
  • 1. rate (1000 kr) + evt. afbudsforsikring skal betales 3 uger fra du har modtaget bekræftelsen. Restbeløbet (2. rate) skal betales 4 uger før kursusstart.
  • Læs mere om Afbudsforsikring

 

Gatronomisk "guld" oplevelse

Faglig forkælelse