Fugle & Natur i Vestjylland:

9. - 15. juni 2018

Kursusbeskrivelse:

MED ORNITOLOGERNE PÅ TUR

Velkommen til en højskoleuge, hvor vi sammen med erfarne ornitologer kommer tæt på Vestjyllands rige fugleliv og storslåede natur!

Vestjylland er natur i rå form; her veksler forblæste havklitter, frodige fjordenge og kuperede morænebakker med dybe smeltevandssøer, vidtstrakte hedesletter og vældige plantager. Den store variation af landskabsformer giver optimale vilkår for et mangfoldigt fugleliv. Her langs vestkysten og ved de vestjyske fjorde findes nogle af Europas mest betydningsfulde fuglebeskyttelsesområder, og området er da også berømt blandt fugleelskere fra ind- og udland.

I denne kursusuge opsøger vi på de daglige ture nogle af Vestjyllands fineste fuglelokaliteter, hvor erfarne ornitologer fra Dansk Ornitologisk Forenings vestjyske afdelinger står parat til at tage os med på fugletur i det pågældende område. Sammen med dem skal vi iagttage, lytte til og høre om fuglene og om den natur, de lever i.

På turene indtager vi madpakker og eftermiddagskaffe i det fri. Flere steder går vi rundt i terrænet sammen med turlederen. Det vestjyske vejr kan være temmelig foranderligt, så medbring fornuftigt overtøj og fodtøj. Medbring også gerne en god kikkert.

Dagene indrammes af fællesarrangementer med højskolens øvrige kursister. Vi begynder med morgenmad, madpakkesmøring og fælles morgensamling, hvorefter vi er klar til at tage på dagens tur. Hjemkomst sidst på eftermiddagen inden højskolens økologiske og “guld”præmierede køkken forkæler os med lækker aftensmad kl. 18.00. Hver aften er der inspirerende fællesarrangementer.

Vel mødt på Vestjyllands Højskole!
Helle Henningsen, middelalderarkæolog, museumsinspektør og kursuskoordinator
Rebecca Kaagh Nordbo, højskolelærer og kursusleder
Else Mathiassen, højskoleforstander

“Fugle & Natur” er samtidig med “Vandringer i Vestjylland” og “Ikonmaleri”

Download folder

Pris pr. person

Dobbeltværelse u. bad/toilet 4800,-
Dobbeltværelse m. bad/toilet 5300,-
Eneværelse u. bad/toilet 5300,-
Eneværelse m. bad/toilet 5800,-
Sovesal / Telt 4300,-
Hjemmeboende 4300,-
   
Tillæg ved allergimad - pr. allergi  100,-
Evt afbudsforsikring  250,-
  • Linned og 2 håndklæder er inklusiv.
  • 1. rate (1000 kr) + evt. afbudsforsikring skal betales 3 uger fra du har modtaget bekræftelsen. Restbeløbet (2. rate) skal betales 4 uger før kursusstart.
  • Læs mere om Afbudsforsikring

 

Gatronomisk "guld" oplevelse

Faglig forkælelse