LEVENDE FORTÆLLINGER

8. - 14. juli 2017

Kursusbeskrivelse:

Giv dine fortællinger liv med krop og stemme og udvikl din personlige fortællestil. Lær fortælleteknik og storytelling på dette fortællekursus med to af Danmarks bedste fortællere.

På grund af den store tilslutning til kurset har vi hyret endnu en fantastisk fortæller ind. Tilmelder du dig kurset nu, vil du derfor blive undervist af Jens Peter Madsen, der siden 1997 har været professionel fortæller. 

Begge workshops giver tid og ro til individuel fordybelse og inspirerende samarbejde med gruppen og er både for erfarne fortællere og nybegyndere.

Workshop 1: Jens Peter Madsen

Alle mennesker kan fortælle historier, som de har hørt fortalt eller selv oplevet. Men kun de, som øver sig og arbejder bevidst med deres personlige udtryk og fortælleteknikken, kan blive så gode, at andre vil begynde at efterspørge deres historier.

Jens Peter Madsens workshop giver deltagerne inspiration og ideer til, hvordan de alene og sammen med andre kan arbejde med deres eget fysiske og mentale udtryk i krop og stemme, samt med visualiseringen af og resonansen i de historier, som de gerne vil fortælle. Det er hverken magi eller mystik, men helt konkret. Det er muligt for enhver at lære den mundtlige fortællings tradition og teknik.

Vi arbejder med traditionelle genrer og deltagernes egne fortællinger, og vi improviserer helt nye fortællinger. Det personlige udtryk fylder meget på dette kursus, men altid med baggrund i fælles øvelser og opgaver som udvikler den grundlæggende fortælleteknik. 

Workshop 2: Ingrid Hvass (fyldt op)

Kroppen er stemmens og fortællingens klangbund. Stemmen tilføjer ordene lyd, klang, toner og rytme. Når fortælleren arbejder med krop, stemme, rytme og dynamik, opstår noget nyt og uventet; fortællerens personlige kraft farver og former fortællingerne. Det er hverken magi eller mystik, men helt konkret og muligt for enhver at lære denne fortælleteknik.

Hver dag træner vi krop og stemme, blandt andet inspireret af perkussionist Birgit Løkke.

Også på denne workshop arbejder vi med traditionelle fortællinger, deltagernes egne fortællinger og improvisation. Storytelling fylder meget på dette fortællekursus, men vil altid stå sammen med fortælleteknik.

Vi håber du vil medbringe noget af dit eget materiale.

Vel mødt på Vestjyllands Højskole!

Jens Peter Madsen, Tidligere seminarielektor og efterskolelærer. Professionel fortæller.
Ingrid Hvass, historiefortæller og cand.mag. i Dansk og Teatervidenskab
Jens Bredholt, maler og højskolelærer
Else Mathiassen, fortæller, danser og højskoleforstander

Levende fortællinger er samtidig med Livets dans, Syng af hjertens lyst, Orientalsk dans & musik.

Download folder

Pris pr. person

Dobbeltværelse u. bad/toilet 4150,-
Dobbeltværelse m. bad/toilet 4650,-
Eneværelse u. bad/toilet 4650,-
Eneværelse m. bad/toilet 5150,-
Sovesal / Telt 3650,-
Hjemmeboende 3650,-
   
Tillæg ved allergimad - pr. allergi  100,-
Evt afbudsforsikring  250,-
  • Linned og 2 håndklæder er inklusiv.
  • 1. rate (1000 kr) + evt. afbudsforsikring skal betales 3 uger fra du har modtaget bekræftelsen. Restbeløbet (2. rate) skal betales 4 uger før kursusstart.
  • Læs mere om Afbudsforsikring

 

Gatronomisk "guld" oplevelse

Faglig forkælelse