FLAMENCO - dans, sang & musik:

4. - 10. august 2018

Kursusbeskrivelse:

Flamenco musikken, sangen og dansen er sigøjner, arabisk og europæisk kultur. I workshops arbejder vi med alle dele af flamencokulturen og udtrykket – og vi spinder det ind i den danske højskoletradition; blandt andet i morgensamlinger og aftenarrangementer, hvor vi gennem fortælling og foredrag beskæftiger os med den kraft, vi henter fra folkekulturen - uanset om det er fra det hede Andalusien, Afrika eller det kolde Nord!

I flamencodansen er hele kroppen instrumentet. Dansen udtrykker det poetiske, det humoristiske og det dybt lidenskabelige. Danserne arbejder med udtryk og koreografi, og træningen afveksles med samspil, hvor guitaristerne og sangerne deltager i undervisningen, og det hele går op i en højere enhed! Danseundervisningen er opdelt i 3 niveauer: begyndere, let-øvede og øvede. Øvede og letøvede arbejder med stilarterne Soleá por Bulerias og Bulerias, begynderne arbejder med de grundlæggende trin og bevægelser for Bulerias. Der er undervisning i dansestilen Sevillanas for alle, og der danses Sevillanas om aften under nydelse af et glas vin e.a.

Flamencoguitar spænder vidt. Fra Gipsy Kings til Paco de Lucía. Energi, temperament, passion og en blæret højrehåndsteknik. Fokus er på akkompagnement, men vi kommer også til at arbejde med solo guitar. Alt er “på øret” og “learning by doing”.

Flamencosang er århundreders erfaringer om liv, død og kærlighed. Enhver kan synge den med sin egen stemme. Der vil blive undervist i klap og fod markeringer, og de rytmiske stilarter Soleá por Bulerias og Bulerias - det kræver samarbejde med guitaristerne og danserne. Undervisningen byder ind til både kor-sang og solo-sang, alt efter lyst og sang-niveau.

Alle er velkommen, workshops bliver niveauinddelt. Ved tilmelding skal du vælge, hvilken workshop, du vil deltage i.

Se også www.flamencougen.dk, hvor tidligere kursister, undervisere m.fl skriver om ugen.

Vel mødt på Vestjyllands Højskole – og tag gerne din spanske guitar med!
Sofia Castro, Line Busk Stehr og Erica Sanches, flamencodansere,
Poul Jacek Knudsen, flamencoguitarist,
Thierry Boisdon, sanger,
Joost Alexander, kursusleder,
Else Mathiassen, fortæller og forstander

“Flamenco” er samtidig med “Livets dans”, “Foto” og “Pileflet”

Download folder

Pris pr. person

Dobbeltværelse u. bad/toilet 4300,-
Dobbeltværelse m. bad/toilet 4800,-
Eneværelse u. bad/toilet 4800,-
Eneværelse m. bad/toilet 5300,-
Sovesal / Telt 3800,-
Hjemmeboende 3800,-
   
Tillæg ved allergimad - pr. allergi  100,-
Evt afbudsforsikring  250,-
  • Linned og 2 håndklæder er inklusiv.
  • 1. rate (1000 kr) + evt. afbudsforsikring skal betales 3 uger fra du har modtaget bekræftelsen. Restbeløbet (2. rate) skal betales 4 uger før kursusstart.
  • Læs mere om Afbudsforsikring

 

Gatronomisk "guld" oplevelse

Faglig forkælelse