Flamencodans
Flamencomusik
Flamencosang
Fællesskab
Erfarne instruktører

Flamenco - dans, sang & musik:

24. - 30. juni 2017

(VENTELISTE)

Kursusbeskrivelse:

Flamenco musikken, sangen og dansen er sigøjner, arabisk og europæisk kultur. Vi arbejder med alle dele af flamencokulturen og udtrykket – og vi spinder det ind i den danske højskoletradition; blandt andet når vi i morgensamlinger og aftenarrangementer i fortælling og foredrag beskæftiger os med forskellige aspekter af Maria-traditionen.

I flamencodansen er hele kroppen instrumentet. Dansen udtrykker det poetiske, det humoristiske og det dybt lidenskabelige. Danserne arbejder med udtryk og koreografi, og træningen afveksles med samspil, hvor guitaristerne og sangerne deltager i undervisningen, og det hele går op i en højere enhed! Danseundervisningen er opdelt i 3 niveauer: begyndere, let-øvede og øvede. Der er undervisning i dansestilen Sevillanas for alle, og der danses Sevillanas om aften under nydelse af et glas vin e.a.

Flamencoguitar spænder vidt. Fra Gipsy Kings til Paco de Lucía. Energi, temperament, passion og en blæret højrehåndsteknik. Fokus er på akkompagnement, men vi kommer også til at arbejde med solo guitar. Alt er “på øret” og “learning by doing”.

Flamencosang er århundreders erfaringer om liv, død og kærlighed. Enhver kan synge den med sin egen stemme. Der vil blive undervist i klap og fod markeringer, og de rytmiske stilarter Rumba og Tientos-Tangos - det kræver samarbejde med guitaristerne og danserne. Undervisningen byder ind til både kor-sang og solo-sang, alt efter lyst og sang-niveau.

Ved tilmelding skal du vælge, hvilken workshop, du vil deltage i.

  • www.flamencougen.dk
    Tidligere kursister, undervisere m.fl har lavet en hjemmeside omkring "Flamencougen" på Vestjyllands Højskole, hvor du kan læse mere om det hele...

Vel mødt på Vestjyllands Højskole – og tag gerne din spanske guitar med!
Sofia Castro, Line Busk Stehr og Kirstine Hastrup, flamencodansere
Poul Jacek Knudsen, flamencoguitarist
Thierry Boisdon, flamencosanger
Joost Alexander, kursusleder
Marianne Toft og Jens Bredholt, højskolelærere
Else Mathiassen, danser og højskoleforstander

(VENTELISTE)

Flamenco er samtidig med Maleri, Midsommerbilleder, Tegning, akvarel & kajak, Keramik og Ikonmaleri.

Download folder

Pris pr. person

Dobbeltværelse u. bad/toilet 4150,-
Dobbeltværelse m. bad/toilet 4650,-
Eneværelse u. bad/toilet 4650,-
Eneværelse m. bad/toilet 5150,-
Sovesal / Telt 3650,-
Hjemmeboende 3650,-
   
Tillæg ved allergimad - pr. allergi  100,-
Evt afbudsforsikring  250,-
  • Linned og 2 håndklæder er inklusiv.
  • 1. rate (1000 kr) + evt. afbudsforsikring skal betales 3 uger fra du har modtaget bekræftelsen. Restbeløbet (2. rate) skal betales 4 uger før kursusstart.
  • Læs mere om Afbudsforsikring

 

Gatronomisk "guld" oplevelse

Faglig forkælelse