Læs og Skriv - forfatterkursus
Levende fortællinger

AKSEL SANDEMOSE og Jakob Ejersbo – to forfattere uden fædreland

22. - 24. oktober 2017

Kursusbeskrivelse

Aksel Sandemose blev født i 1899 og døde i 1965. Jakob Ejersbo blev født i 1968 og døde i 2008. De to forfattere er altså vokset op i to forskellige tidsaldre. På trods af det har de alligevel et fælles grundvilkår, som også sætter solide aftryk i deres litteratur: Fraværet af et ståsted – et fædreland.

Sandemose udvandrede til Norge i 1930 efter at have udgivet seks danske bøger (noveller og romaner). Skønt Sandemose assimilerede sig sprogligt i rekordtempo med store værker som En flyktning krysser sitt spor, Vi pynter oss med horn, Det svundne er en drøm og Varulven, kom han aldrig for alvor til at opfatte Norge som sin naturlige base. Han havde altid udlængsel efter noget andet, og der var altid noget som flygtningen savnede – og søgte.

Jakob Ejersbo blev splittet mellem sin afrikanske og sin danske identitet og længtes altid, når han opholdt sig det ene sted efter det andet. Ejersbo oplevede succes med sin roman om skyggesiderne i Aalborg, Nordkraft, men helt symptomatisk for Ejersbos liv kom det helt afgørende gennembrud først efter hans død med Afrika-trilogien: Eksil, Revolution og Liberty, hvor Ejersbo behandler et kontinent og dets indbyggere, rodløsheden og identitetsproblemerne.

For de to forfattere gælder, at de med deres personlige savn og deres litteraturs kredsen om savnet af fodfæste og tilhørsforhold i høj grad har en aktualitet i dag, hvor politiske og folkelige brydninger om nationalstat contra globalisering rejser uomgængelige problemstillinger.

Aksel Sandemose selskabet og Vestjyllands Højskole byder velkommen

 

Pris pr. person

Dobbeltværelse u. bad/toilet 2000,-
Dobbeltværelse m. bad/toilet 2200,-
Eneværelse u. bad/toilet 2200,-
Eneværelse m. bad/toilet 2400,-
Sovesal / Telt 1650,-
Hjemmeboende 1650,-
   
Tillæg ved allergimad - pr. allergi  50,-
Evt afbudsforsikring  250,-
  • Linned og 2 håndklæder er inklusiv.
  • 1. rate (1000 kr) + evt. afbudsforsikring skal betales 3 uger fra du har modtaget bekræftelsen. Restbeløbet (2. rate) skal betales 4 uger før kursusstart.
  • Læs mere om Afbudsforsikring

 

Gatronomisk "guld" oplevelse

Faglig forkælelse